[Somos Benfica!] Négyből két trófea már a vitrinben

ligakupa nyerés2Nagyon, de nagyon szép szezonunk lehet idén, ezt már többször is elismételtük, és ami a legfontosabb, hogy jó úton járunk ahhoz, hogy beteljesítsük. A négy megnyerető trófeából kettő már a vitrinben van, mi pedig nem állunk meg, hisz az örömködés után már az El-döntőre kell fókuszálnunk.

Tavaly semmit sem nyertünk, az azelőtti évben meg az egyetlen örömünk ez a ligakupa volt, amely a fontossági sorrend legvégén kullog. Igazából nem értem, hogy miért is szükséges ez a sorozat, hiszen még Európa-liga indulást sem ér az elnyerése. Én csak annyit látok belőle, hogy felesleges terhelés mindenki számára, de ez legyen az én bajom na. Trófeának viszont trófea és mi megnyertük. Megint megnyertük.

A portugál ligakupáról egyébként annyit kell tudni, hogy 2007-ben indult útjára, és csak az első és második ligás csapatok indulhatnak rajta. A hét szezonból ötször mi hódítottuk el a kupát (tavaly a Braga diadalmaskodott, az első kiírást pedig a Vitória Setubal nyerte).

Egy valamire viszont mégis jó ez a ligakupa. A portugál csapatok rendszerint arra használják ki, hogy lehetőséget adjanak a mellőzött, vagy fiatal, tapasztalatlan játékosaiknak a szereplésre. Mivel senki sem fog harakirit elkövetni a kiesés után, viszont tétmérkőzésnek tétmérkőzés, ideális terep a rotálásra. Nálunk például Cavaleiro is itt szerezte meg élete első és idáig egyetlen gólját a Leixoes ellen.

kupákKülönösebben nem szeretnék foglalkozni ezzel a kupával. A döntőről annyit, hogy a Rio Ave nem érkezett feltartott kezekkel. Az első félidőben kifejezetten veszélyes volt Espirito Santo csapata, aki azt nyilatkozta, hogy tudja, hogyan lehetne megfogni a Benficát. Egy pillanatig el is hittem neki, de aztán helyreállt a rend. A kiscsapatból kifogyott a szufla a második félidőre és ekkor már csak nekünk voltak helyzeteink, számukra már csak a védekezés maradt, de úgy, hogy még kontrázni sem volt erejük. A meccs embere Luisao volt, aki amellett, hogy ismét tanár volt hátul, gólt is szerzett.

rodrigo luisaoVégül pedig pár érdekességet szeretnék megosztani a ligakupával kapcsolatban:

– a csapatunkban 4 játékosnak, név szerint Luisaónak, Maxinak, Cardozónak és Amorimnak ez volt az 5. ligakupa diadala. Amorim ezek közül egyet a Bragával nyert meg tavaly.

– a Benfica úgy nyerte meg ezt a sorozatot idén, hogy egyszer sem kapott ki, de a legbámulatosabb, hogy még gólt sem kapott (6 meccs kapott gól nélkül, köztük a Porto elleni elődöntővel, ahol több mint fél órát emberhátrányban kellett játszani).

ligakupa nyerésörülés