[Somos Benfica!] Jesus mennybemenetele – 2. rész

juve benficaTalán nem sok ember gondolná, de JJ egy nagyon empatikus, barátságos személy, így eshetett meg tehát, hogy már második alkalommal válaszolt készségesen Magyarország egyetlen legkiválóbb Benfica blogjának. Egy ekkora meccs előtt, mint a mai ez különösen nagy dolog tőle, hisz szabadideje kárára dacolt a Google fordítóval. Köszönjük tehát a mesternek, és lássuk a beszélgetést!

El sem tudná képzelni, hogy mennyit jelent a blogunknak, hogy időt szán ránk még Torinóból is, ezer köszönet érte, meg minden.

– Szívesen srácok, az edzésnek és a sajtótájékoztatónak már vége, korán meg úgysem tudok elaludni. Legalább addig sem valami ócska szappanoperát bámulok.

– Nagyon fontos meccs elé nézünk. Milyen szellemben vág majd neki ennek a csatának?

– Nos, kétség sem férhet hozzá, hogy a Juventus egy nagy és erős csapat. Fontos lesz számunkra ez a meccs, de szeretném hangsúlyozni, hogy még mindig a bajnokság megnyerése élvez prioritást a számunkra, épp ezért…

– Elnézést kérek, hogy megszakítom, de a bajnokságot már megnyertük…

jj nevet( Ezután pár perc csönd következett, ebből feltételeztem, hogy a mester kínos mosollyal, kicsit zavarodottan bámul maga elé és próbál kitalálni valamit, amivel mentheti a helyzetet.)

– Igen, jól mondod, valóban megnyertük, de a bajnokság még korántsem ért véget. Hátra van még két meccs, és senki ne higgye, hogy hátra fogunk dőlni és félvállról vesszük majd.

– Nem is mondtam ilyet. De még így is prioritást fognak élvezni ezek a meccsek, hogy már semmi tétjük?

– Nos, látom szeretsz okoskodni, biztosan te is szakmabéli vagy, de ne félj, nem esek most neked, mert egy oldalon állunk. De miért nem kérdezel akkor már rá a hétvégi meccsre, ahol tartalékos csapattal álltunk fel, és még így is kiütöttük a Portót, elintézve ezzel, hogy idén trófea nélkül maradjanak?

Igen, minden benfiquista nevében mondhatom, hogy alapos elégtételt éreztünk ezzel a közelmúlt sérelmei miatt. De az, hogy tartalékosan állította fel a csapatot, nem jelenti mégis azt, hogy innentől már minden figyelmünk az Európa-ligára irányul?

– Mégis mikor mondtam én olyat, hogy nem az Európa-liga, azaz a nemzetközi porond a prioritás? Ha egy kicsit jobban képben lennél – amit talán joggal lehetne elvárni egy ilyen nívós oldal bloggerétől – akkor tudnád, hogy már a múlt hétvégén bajnokok lettünk, így most már teljes erővel azon leszünk, hogy kedvező eredményt érjünk el Torinóban, hisz döntőzni akarunk, s ezúttal nem szeretnénk üres kézzel sem távozni onnan.

Látom felesleges vitába szállnom Önnel, de Isten ments, nem is ez a célom. Inkább a következő dologra lennék kíváncsi: a Juventus a napokban kérvényezte az UEFA-nál, hogy tiltsák el egy mérkőzésről Enzo Pérezt, mivel durván lekönyökölte Chiellinit még az odavágón. Mit gondol az esetről? (itt lehet megnézni a szóban forgó incidenst)

– Egyértelmű, hogy a Juventusnál komolyan tartanak tőlünk, hiszen csakis ez indokolhatja, hogy sírjanak az UEFA-nál egy ilyen nevetséges esetre hivatkozva. Jól látható, hogy semmi komoly nem történt, meccsenként kb. 5-6 alkalommal történnek ilyen szituációk. Nem szólnék semmit, ha esetleg valami komolyabb sérülést eredményezett volna, de könyörgöm, még csak hozzá sem ért.

– Ez szerintem is így van, de ettől még tény, hogy az UEFA fontolóra vette a dolgot és ezt tudatta a Benficával is. Azt már tudjuk, hogy André Gomes kisárgázta magát, tehát nem léphet pályára, de mit fog lépni, ha Enzót is eltiltják?

FBL-EUR-C3-BENFICALényegre törő válasz, köszönöm. Egyébként az odavágón Tévez mellett Vucinic kezdett, aki nem okozott túl sok problémát. Mit gondol, akkor is boldogulnak majd Garayék, ha ezúttal Giovinco, vagy Llorente kezd az argentin mellett?

– Luisao és Garay nagyon jó formában vannak idén, biztos vagyok benne, hogy Llorentét is ugyanúgy le tudnák venni a pályáról. Giovinco meg… ne vicceljetek, Luisaónak még a derekáig sem ér. Ahogy egy Hummer szélvédőjéről szedik le a Renault Tico-kat esténként, úgy fogják kiszedni Giovincót is Luisao stoplijai közül. Már ha kezdni fog.

– Feltett szándéka ezúttal is a védekezés és a kezdeményezés átadása? Csak mert szerintem idegenben ez elég rosszul is elsülhet.

– Mint mondtam, Luisao és Garay kiváló formában vannak – ez az egyik. A Juventus pedig miután alaposan ki fog támadni, nem tud majd kellőképpen védekezni a villámgyors kontráink ellen és abban szinte biztos vagyok, hogy ezekből legalább egy gól összefog jönni – ez meg a másik. Közben megkaptam a hírt, hogy az UEFA nem fogja eltiltani Enzo Pérezt, szóval nem kell parázni. Én már mindent kigondoltam, a többit majd a pályán meglátjátok.

– A múlt héten nem játszott sem Gaitán, sem pedig Salvio, nélkülük pedig eléggé kínlódtunk a széleken. Most mindketten elutaztak a kerettel, számol is velük?

Gaitán már aránylag rendben van, nála nagy az esély, hogy pályára lép majd, viszont Salvio erősen kérdéses. A széljáték a múlt héten valóban nem volt meggyőző, de most Gaitánnal egészen más lesz a helyzet.

– Mit ne mondjak, alaposan megnyugtatott ezekkel a mondatokkal, de egy dolog még nem hagy nyugodni. Nagyon ritkán kerültünk ebben a szezonban hátrányba, de ha megtörtént, akkor nem ment a játék. Mi a terv, ha ők lövik az elsőt?

FBL-EUR-C3-BENFICA

– Ezt hogy értsem?

– Nem ők lövik majd az elsőt. Nincs több mondanivalóm ezzel kapcsolatban.

– De bármi megtörténhet. Nem csak akcióból lehet gólt szerezni. Mi van ha hibázni fog a bíró és befúj egy, vagy két hamis büntetőt? Vagy esetleg jogtalanul kiállít valakit?

jorge jesus dragon ball zzz !!!!!jj dragon ball– Jól van, értem, nem kötekedésből mondtam. Nos, akkor részemről talán ennyi, én már nagyon izgulok. Van valami terve még holnapra?

– Délelőtt még talán elugrom és megnézem azt a híres torinói leplet, amin állítólag az én arcképemnek lenyomata található, utána viszont már száz százalékig a meccsre koncentrálunk.

– Köszönöm, hogy időt szakított ránk, mi teljes erőnkből drukkolni fogunk, sok sikert holnapra! Carrega Benfica!

– Részemről a megtiszteltetés!

A meccs 21:05-kor kezdődik, a Story4 pedig ezúttal is közvetít minket.