[Somos Benfica!] Ne hagyjuk őket örülni! II.

ligakupaÉéééés már megint a Porto állja utunkat ezen a vasárnap estén, méghozzá egy olyan meccsen, amit már régen le kellett volna játszanunk, de a sűrű program miatt egyszerűen nem lehetett hová beszúrni egészen mostanáig. Számunkra csak egy jelentéktelen Ligakupa elődöntő, a Porto számára viszont a minden.

A portugál Ligakupa bizony nem az a sorozat, ami világszerte megmozgatja és tévé elé szegezi az embereket. Nem az a kupa, amiről minden játékos gyerekkora óta álmodozik és nem, nem az a kupa, aminek elhódítását egy edző a karriere csúcspontjaként éli meg. Nem is kapna különösebb figyelmet nálunk egészen a döntőig, hacsak nem a Porto ellen játszanánk, akik ezzel a serleggel szeretnék kevésbé szarrá tenni a jelenleg borzalmas szezonjukat.

Hogyan is fussunk neki ennek a meccsnek? Nehéz ügy. Mivel a fontossági sorrend legvégén áll ez a kupa, ráadásul két Juventus elleni csörte fogja szendvicsbe, több, mint indokolt lenne a tartalékos felállás, csakhogy egy Porto elleni meccset sosem vehetünk félvállról, ráadásul miután a Portugál-kupából kiütöttük őket, gondoskodhatnánk arról is, hogy végképp trófea nélkül fejezzék be ezt az idényt.

Ezt mind Jesus is tudja, épp ezért szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem a komplett B-csapattal fogunk felállni. A meccsről egyébként még azt kell tudni, hogy döntetlen esetén nem lesz hosszabbítás, hanem egyből a büntetőpárbaj következik.

19:15-kor történik a kezdőrúgás, streamek a szokásos helyen.