[Somos Benfica!] Jesus mennybemenetele – 1. rész

Csak Jézusnak szolgálok,

Az Ő országát várom,

Mert eljön Ő, az Üdvözítő,

Ó, Jézus feltámadt király.

A Benfica úgy járhatja meg a mennyet és a poklot egy év alatt, hogy úgy igazán egyikbe sem gondoltam volna pár évvel ezelőtt, hogy kerülhetünk. Mert ne legyünk nagyképűek: Jorge Jesus érkezése előtt nem nagyon gondolkoztunk Európa-liga győzelemben, triplázásban, és egyéb földi javakban. Fiatalok voltunk, és naivak. Azt hittük, hogy a világ legszebb dolga megverni a Portót, a vereségek után pedig csalózni, Puta da Costázni, és sajnálkozni, hogy a szemét pénzes klubok elszívják a tehetségeinket. Ezek a szokásaink egyébként mostanra is megmaradtak, csak közben

a Benfica Európa egyik legjobb csapatává hízta magát úgy, hogy közben nem nyert semmit, és a BL-ben is csak egyszer jutott tovább a csoportkörből.

Ezt a mondatot azért emeltem ki, mert ez minden, ami Jorge Jesus: önnellentmondás, rejtély, és fájdalommal vegyes öröm. Jesus Messiásként érkezett, hogy aztán megkísértse őt az Ördög, és hogy a 40 nap helyett 3 évre duzzadt pusztai száműzetése után most végleg mennybe mehessen. A hétvégi bajnoki cím még csak a feltámadás, a jel: Jesus képes felállni minden pofon után, akkor is, ha azok hármasával jönnek. Képes három pofonra néggyel válaszolni, és képes minden nehézség után a kupát felemelve csak annyit üzenni nekem:

Famate, te rohadék! Te voltál az a kispályás zugblogger, aki a távozásomat kívántad pár elbukott cím után, miközben neked életed legnagyobb sportsikere egy Megye1-es serdülő bajnoki cím? Látod ezt a kupát a kezemben? Ez nem pusztán a tudásom bizonyítéka, de annak is, hogy te egy tehetségtelen FIFA-bohóc vagy, akinek le kell igazolni még CR-t is ahhoz, hogy megnyerje a BL-t amatőr levelen a csapattal. Jól jegyezd meg ezt a pillanatot, és áldd örökké a nevem!

Az a helyzet, hogy magánemberként értettem az üzenetet, de bloggerként, mint Jesus minden megnyilvánulását, ezt is árnyalnom kell: Jesus még csak feltámadt, de nem ment a mennybe. Még csak visszaadott nekünk egy olyan bajnoki címet, amit korábban simán hoznia kellett volna, de csökönyösségével elrontott. Most azonban csökönyössége a muníciója, és ezzel győzte le a halált. Ezzel győzte le a trónkövetelőket, és ezzel hallgattatta el a tamáskodókat. Jorge Jesus-sal már soha nem lesz olyan a kapcsolatom, mint régen, amikor még tévedhetetlen prófétának tartottam. Azt hiszem túl közelről láttam a gyengeségeit ahhoz, hogy hinni tudjak benne egy látványos mennybemenetel nélkül. Ma viszont elindulhat az úton, és ismét bizonyíthat, hiszen Gaitán és Salvio nélkül ez egy nagyon kemény első meccs lesz nekünk, amit valahogyan kapott gól nélkül nyerni kellene. Ha én rendezném a meccset, akkor két Markovics góllal vezetnénk 20 perc után, amit Jesus-i magabiztossággal tartanánk meg a hátralévő 70 percben. Sajnos azt hiszem, hogy nem lesz ennyire egyszerű dolgunk. Írtam már nagyon sok nagyon fontos meccs előtt nagyon sok nagyon okos gondolatot, így a mai meccs elé csak annyit írnék:

Adj Uram hitet a hitetleneknek, és segíts megtapasztalni a csalódottaknak (ez lennék én) a te országodat, és nyerjük idén kurvára meg ezt az Európa-ligát!!!