[Somos Benfica!] Interjú az Öreg Hölggyel

juventus mezDobpergés hölgyek urak, örömmel jelentem, hogy a méltán híres Bianconeri blog celeb bloggerei válaszolnak néhány kérdésünkre az alábbiakban, akiknek ezúton is szeretném megköszönni, hogy időt szakítottak ránk bokros teendőik között!

1. Egytől tízig hányas erősségi szinttel illetnétek a Benficát?
_benito: Erős csapatnak tartom a Benficát, egy hetest biztosan adok neki.
Darti: Szégyenteljes, de egy Benfica meccset sem láttam. Nem úgy idén, hanem szerintem évek óta.
Dino: Nem láttam még idén Benfica-meccset, legalábbis nem emlékszem, hogy láttam volna. De ha valaki ilyen simán megnyeri a bajnokságát, és eljut az EL-elődöntőbe, annyira gyenge nem lehet. Adok egy hatost. Egy személyes emlék: 1991-ben, még a BEK-ben (de már csoportmérkőzéses szisztémában) játszott egymással a Benfica és a Barca – ez volt a magyar tv történetének első BEK/BL-csoportmeccse. A stadion hangulata már akkor is magával ragadott. Ezt csak azért írom le, hogy felvághassak a korommal és a memóriámmal.
s4tch: Idén legfeljebb 2 Benfica-meccset láttam, azok alapján a Bayern-, Real-szintet nem éritek el, kb. a Roma-, Napoli-nívót viszont igen.
Tyler: Fogalmam sincs, egy hetesre biztos jók.

2. Szerintetek hol végezne idén a Benfica az olasz bajnokságban?
_benito: 5-6. helyen, a kiscsapatok ellen rengeteg pontot bukna el, de ez csak a stílusidegenség miatt van.
Darti: Mivel a csapatot nem ismerem, ezért csak a portugál bajnokság általam vélt erejéből indulhatok ki. Feltételezem, hogy dobogós helyen végezne.
Dino: Szerintem az első ötben.
s4tch: Szerintem a sok utazás (a legközelebbi potenciális ellenfél 2000, a legtávolabbi 3000 km-re van) kikészítené a szexi portugál fiúkákat, ezért 7-8. helyet saccolok. Játékerőt tekintve a Benfica a dobogóért lenne harcban.
Tyler: Valahol az elején, mondjuk a dobogón.

3. Mennyire idegesít titeket (ha idegesít egyáltalán), hogy ugyanannyi csapat kvalifikálhatja magát a BL-be Portugáliából, mint Olaszországból?
_benito: a koefficiens-számítási rendszer nevetséges, de ha ez a rendszer, akkor ehhez kell alkalmazkodni. semmi nem változtat azon, hogy az olasz csapatok leszarják az EL-t.
Darti: Egy kicsit sem idegesít. Az olasz bajnokság évek óta gyengélkedik, a csapatok pedig szarba se vették az EL-t. A BL-t fontosnak tartották, de onnan meg kiestek igen hamar. Tehát jogos, hogy ugyanannyi csapat mehet. Amíg a Juve fix résztvevő, addig pláne nem érdekel.
Dino: Fura látvány, de az olasz klubfoci csak magának köszönheti. Bár én szívem szerint csak egyetlen olasz klubot engednék ki a nemzetközi porondra, és az minden esetben a Juventus volna – függetlenül attól, hogy hogyan szerepelt a bajnokságban.
s4tch: Nem igazán foglalkozunk más csapatokkal és bajnokságokkal. Nekünk egy hely pont elég.
Tyler: Engem semennyire, az olaszok tökéletesen megérdemlik ezt a helyzetet. A rendszerrel mindenki tisztában van, nem sorsolás alapján alakult így, hanem az elért eredmények alapján.

juventus ellen4. Ki az/kik azok a játékos/azok a játékosok a Benficában, akit/akiket szívesen látnátok a csapatotokban?
_benito: Gaitant feltétlenül, meg azt a ronda, colos középhátvédet is (Luisao?). Nem ismerem a csapatot annyira, hogy válogatni tudjak a keretéből.
Darti: Kizárólag a legjobbakat!
Dino: Paulo Sousa remek játékos, örülnék, ha leigazolná a Juventus.
s4tch: Nincsenek szélsőink, Salvio és Gaitán simán jöhetnének.
Tyler: Nem ismerem annyira a Benficát, hogy erre válaszolni tudjak.

5. Sok Juventus drukker barátom van, akik azzal traktálnak, hogy a Juve továbbmegy, ha tovább akar menni, és ha kiesnek, akkor az csak azért lesz, mert nem vették komolyan. Nyugtassatok meg minket, hogy komolyan veszitek az El-t!
_benito: Marhaság, a Juventus idén komolyan veszi az EL-t, nem is tehet mást. Ha szoros lenne a bajnokság, már érdekesebb lenne a kérdés, de így nincs értelme tartalékolni, mert kutyafing csapatokkal játszik már csak idén a Serie A-ban.
Darti: Rossz hozzáállásnak tartom. Ez nem más, mint a félelem a vereségtől – előre mentegetőznek. A Juve hazai pályán döntőt akar játszani. Ha kiesünk, az nem azért lesz, mert nem veszik elég komolyan a srácok. Van számos oka, amiért nem lehetünk elég magabiztosak, például a kifingatott és félig sérült kulcsemberek (Pogba, Tevez, Vidal). Ezzel én biztosan nem fogok takarózni.
Dino: Butaság. Ha nem megyünk tovább, az azért lesz, mert a bírók elcsalják a párharcokat. Szerintem egyébként Conte meg akarja nyerni a sorozatot.
s4tch: Bár Conte gyakran hangsúlyozza, hogy a bajnokság az elsődleges, a legerősebb bevethető kezdővel állunk fel holnap.
Tyler: Remélem, csak viccelnek a barátaid, mert amit mondanak, óriási marhaság. Óriási blama lenne a klubnak, ha hazai pályán rendezett döntő előtt esnénk ki, mert leszartuk a meccset. Ha kiesünk, az azért lesz, mert Conte kinyírta a csapato azzal, hogy az idény nagy részében nem rotált.

6. Elképzelhető, hogy Conte változtatni fog a 3-5-2-es formáción, ahogy azt a Real ellen is tette?
_benito: Asszem, az volt kvázi az egyetlen meccs, amikor nem 3-5-2-ben játszottunk. úgyhogy nem, nem fog változtatni, és majd kiderül, hogy ez jó ötlet-e
Darti: Minden elképzelhető. Nem tudom, hogy mit játszik a Benfica, tehát szükséges-e a változtatás. A Real ellen nemcsak a taktikai adaptáció, hanem az underdog érzés is igényelte a változtatást. A Real annyira erős csapat, hogy komolyabb erőket kellett a védekezésre szánni.
Dino: Nem hiszem.
s4tch: Holnap mindenképp 3-5-2-vel kezdünk. Conte idén kevésbé szeret alkalmazkodni, csak a Realt tisztelte meg 4 védővel.
Tyler: Meglepne, ha változtatna..

Benfica_Juve7. Nem okoz nálatok problémákat a motiváció terén, hogy nem nagyon van ellenfeletek Olaszországban?
_benito: Mi kibaszott motiváltak vagyunk minden meccsen! A játékosok már lehet, hogy kevésbé, de annyiból jó a helyzet, hogy mindenkit motivál valami, aki pályára lép. Nincs nagy verseny, de valamennyi van, és ez már elég. Egyébként eszetlenül elpicsáztuk az olasz mezőnyt, pedig van itt most egy csomó jó csapat.
Darti: Szerintem de. Ezért kell jövőre a BL-ben sokkal jobban odafigyelni. A kettős terhelés mellett a motivációval sem lesz gond, mert a bajnokságban is könnyebben becsúszhatnak pontvesztések. Jobban oda kell figyelni. Idén az EL-meccseken nem kellett annyira pörögni, még ha nem is tűnt olyan könnyűnek a továbbjutás általában.
Nehéz lesz a topon tartani a csapatot, ha nincs komoly cél kitűzve, ez pedig a nemzetközi porond.
Dino: Én csak magamon veszem észre a motiválatlanságot, de ez legyen az én bajom.
s4tch: Van ellenfél: a Roma várható szezonvégi pontszáma a 20 csapatos bajnokságok közül csak ’07-ben és idén nem ér bajnoki címet. Egyébként jellemzően az erős ellenfelekkel szemben pörög 100%-on a Juve, szóval ha lankadtak lennénk, arról a Benfica tehet!!!4
Tyler: De, sajnos már tavaly is előjött, hogy hajlamos a csapat leereszteni, akár nagyképűsködni is.

8. Láttatok idén Benfica meccset? Ha igen, akkor melyik játékosunkat rontanátok meg legszívesebben?
_benito: Férfiasan bevallom, hogy nem.
Darti: Fentebb említettem, hogy nagyon el vagyok maradva a Benfica játéká illetően, de ez csak természetes, hogy minden játékost megrontanék a csapatból. Már csak az ellenfél iránti tiszteletből is.
Dino: Nem láttam. De mivel portugál klubról van szó, úgy gondolom, hogy az egész keretet. Egyszerre.
s4tch: Cardozo izmos, magas, jóképű csődör. A komplett klubszékházon végignézve: amíg hosszú haja volt, Nuno Gomes volt az esetem. Kicsit hasonlít Nuno Bettencourta, aki szintén portugál, és akivel már alapítottam egy törzset.
Tyler: Nem láttam egy Benfica meccset sem.

9. Mi a tippetek a párharc végeredményét illetően?
_benito: Szoros párharc lesz, egy gól dönt majd a továbbjutásról. Szerintem a javunkra.
Darti: 1-1, 1-0 – 2-1-es továbbjutás.
Dino: Ha nem Juve-szurkoló lennék, akkor is esélyesebbnek gondolnám Buffonékat. Nem szoktam a Juventus meccseire tippelni, de az az érzésem, hogy szoros lesz az elődöntő.
s4tch: Két hullaszar 0:0 után tizenegyesekkel jutunk döntőbe.
Tyler: Tippem nincs, de ha a Benfica Lisszabonban meg tudja ugyanazt csinálni ellenünk, mint a Napoli pár hete hazai pályán, akkor továbbjut.

Még egyszer köszönjük az együttműködést a Bianconeri blog szerzőinek (egyébként ők is feltettek néhány kérdést – az én válaszaimat ide kattintva tudjátok elolvasni).  Máté még jön holnap egy beharanggal, én viszont már most jó szurkolást kívánok mindenkinek! Carrega Benfica!