[Somos Benfica!] Ne hagyjuk őket örülni!

Benfica-vs-PortoA szezon végéig még háromszor meccselünk a Portóval, ezek közül pedig ma este következik az első csörte, ami a Portugál kupa elődöntőjének a visszavágója lesz.

Az odavágón kikaptunk az idén különösen gyengén teljesítő sárkányoktól, mégpedig egy olyan meccsen, ahol borzalmasan gyengén játszottunk. Úgy festett az egész, mintha egyszerűen nem érdekelne minket a kupa. JJ nagyon rágerjedt a bajnokságra, közben pedig az El-ben is rendre jól teljesítettünk, de ez még nem indokolná, hogy ilyen látványosan odaadjuk a kupadöntőt egy másik csapatnak, különösen, ha épp a Porto az.

Nekik meg aztán már tényleg csak ez maradt (meg a Ligakupa, de az nem nagy cucc), hisz nemhogy bajnokok nem lehetnek már, de a Sporting megelőzésére is minimális esélyeik vannak csak. Az El-ből is kiejtette őket a Sevilla, ami azt jelenti, hogy foggal-körömmel fognak ragaszkodni a továbbjutáshoz.

quaresma

Quaresmában a csapat ereje

Jó kérdés, hogy mi lenne a Portóval Quaresma nélkül? Az ingadozó formájú, Dubait is megjáró portugál januárban, hat év elteltével tért vissza a Portóba, és új színt hozott a csapat játékába. Kellett is ez a fajta injekció, hiszen ekkor a Portó rég tapasztalt mélyponton volt és ha már a világot megváltani nem is tudták, de legalább egy szép európai menetelést még produkáltak Quaresma vezetésével, aki ismét virágzik – szebbnél szebb cseleket mutat be, hatalmas gólokat lő és rengeteg helyzetet alakít ki. Egyáltalán nem lesz meglepő, ha Bento magával viszi majd Brazíliába. Akkor majd lehet neki drukkolni is, ma este viszont még ellenség lesz, mégpedig az, akire a legjobban kell majd figyelni.

Jackson Martínezt sem lehet félvállról venni, de az utóbbi időben kicsit haloványabb a kolumbiai, viszont kiemelném még Nabil Ghilast, az algériai erőcsatárt, aki tavaly még a Moreirensét húzta magával, de még az ő góljai sem voltak elegendőek a bennmaradáshoz, idén viszont már a Portót erősíti, és míg eleinte csak kiegészítőember volt, mostanában egyre több lehetőséget kap, amit rendre meg is hálál.

Idén bajnokok leszünk, sőt, akár az Európa-ligát is megnyerhetjük, de a szezonunk akkor lenne teljes, ha a vigaszdíjért igyekvő Portót ebből a sorozatból is kiütnénk. Nyerni kell, méghozzá két góllal, ami idén már egyszer sikerült, tehát nem lehetetlen és ha nem vesszük majd félvállról az egészet – amit hazai pályán, a rengeteg szurkoló előtt remélem meg sem próbálunk -, akkor sikerülni is fog.

A meccs 21:45-kor kezdődik, streamek a szokásos helyen.