[Somos Benfica!] Már nem fáj

maxi es gaitánJól fel voltunk készülve erre a forgatókönyvre, így nem is fáj annyira a végkimenetel. Nem ki-ki meccset játszottunk, itt már semmi sem múlt rajtunk. Egy motiválatlan és félig-meddig tartalékos PSG-t kellett megverni, ennyi volt a feladat, no meg persze bízni a csodában.

Őszintén szólva nem tudom, hogyan kéne értékelni ezt a meccset, hiszen nem tudni, hogy a PSG mennyire tette oda magát, mennyire akarta esetleg megnyerni ezt a meccset stb. A mi részünkről is sántít a dolog, hiszen látszólag maguk a srácok sem hittek abban, hogy még továbbjuthatnak. Jesus is csak tapsikolt nyugodtan, nem hőbörgött, nem ordítozott és még Lima legügyetlenebb megmozdulásai után is csak legyintett egyet. Nem robbant fel a stadion sem, amikor a csapat Gaitán gólja révén átvette a vezetést és maga a gólöröm is olyan volt, mintha csak egy barátságos meccs sokadik gólja ment volt be.

Hiába volt tehát esélyünk a továbbjutásra, mindenki jól tudta, hogy az Olympiakos nem fogja elkövetni azt a hibát, hogy otthon besüljön az Anderlecht ellen (pláne úgy, hogy még a bírok is mindent megtettek a továbbjutásuk érdekében).

Lehullott az első hó, itt a december közepe. Tulajdonképpen ez volt az év utolsó “nagy” meccse, most már csak portugál középgyenge csapatok jönnek, aztán januárban majd a Porto és szépen lassan megint az Európa-liga. Hogy ezt milyen módon éli meg a rengeteg benfiquista, arra kiváló példa az is, hogy mi, szerkesztők is hárman háromféleképpen állnánk hozzá a sorozathoz. Egy dologban azonban maximálisan egyetértünk. Mindhárman megbocsájthatatlannak tartjuk azt, hogy sorozatban másodszor estünk ki a Bl-ből, ráadásul tettük ezt olyan gyenge csoportokból, ahonnan abszolút reális elvárás lett volna a sima továbbjutás.

Jorge Jesus most már talán egyikünk bizalmát sem élvezi, pedig nagyon sok alkalommal lett volna esélye arra, hogy bizonyítson, hogy kijavítsa a múlt hibáit. Nem sikerült. Nem sikerül semmi. Ebben a csapatban valami nem működik a megfelelő módon és ezek után már legfőbb ideje lenne elővenni az edzőt. Már nyáron is nagyon rezgett a léc az öreg alatt, de Vieirától még megkapta a bizalmat, viszont meg vagyok győződve arról, hogy ő sem ilyen szereplést szeretett volna látni, főleg azt a tényt is figyelembe véve, hogy a csapat csak erősödött az átigazolási időszak alatt.

rodrigo beállna

A kép megtévesztő, Rodrigo természetesen nem állt be a végig borzalmasan gyengén játszó Lima helyett


Számomra az is fájó, hogy idén már maga a Da Luz sem egy félelmetes hely az ellenfelek számára, hiszen nem hogy az Olympiakost nem tudtuk otthon térdre kényszeríteni, de még az olyan csapatok is gondot okoznak mint a Belenenses vagy az Arouca (mindketten újoncok idén). Ez a csapat idén elvesztett valamit, se íze, sem pedig szaga nincsen. Jesus ideje egyértelműen lejárt, már csak az kell, hogy ezt maga Vieira is belássa. Én már januártól nagyon szívesen látnék egy új edző irányította Benficát, egy új, üde, lüktető játékkal. Kezdetnek mondjuk megnyerhetnénk a bajnokságot, esetleg az Európa-ligát. A többit aztán majd szépen, fokozatosan.

A meccs összefoglalója